TOKAT / REŞADİYE - Reşadiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuzdaki tüm öğrenci ve personelle birlikte 25.04.2024 tarihinde saat 10.00-13.00 saatleri arasında tüm sınıflarda ÇÖK KAPAN TUTUN hareketini anlatan video izletildi. İlçe genelinde 14.00'te yapılacak olan tatbikat için hazırlıklar yapıldıktan sonra birinci siren ile sınıflarda (öğrenciler bulundukları noktada bahçe, kantin, sınıf, spor salonu) ÇÖK KAPAN TUTUN hareketi yaparak depremin geçmesini beklediler. Akabinde kontrollü tahliye için ikinci siren çalmasıyla tüm okul okul bahçesine kontrollü şekilde tahliye edildi. Tatbikat esnasında herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Bu vesile ile başta ilçelerimiz Sulusaray ve Turhal olmak üzere tüm Tokat'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ORTAK SINAV PROGRAMI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

MSÜ HAKKINDA

VELİLERİMİZE DUYURULUR.

Ekm

VGM BURS BAŞVURU SÜRECİ 15 EKİM DE SONA ERİYOR.

YKS (TYT-AYT) BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

REŞADİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Genel Tanıtım:

Okulumuz Tokat İli Reşadiye ilçesinde yer almaktadır. Reşadiye ilçesi il merkezine 90 km yakınlıkta olup ulaşım kişisel araç ve toplu taşıma araçları ( 1-1,5 saatte bir araç kalmaktadır) ile sağlanmaktadır. Yaklaşık 55 dk ile 1.15 saat arasında sürmektedir. Reşadiye ilçesinde bir çok market yer almakta, cafe ve diğer sosyal faaliyetler için ilçe şartları yeterlidir.

Okul Tanıtım:

Okulumuz ilçemizdeki meslek liseleri arasında köklü bir geçmişe sahip ve öğrenci sayısı olarak toplam 235 öğrenci (227 erkek 8 kız) vardır. Okulumuzdaki sınıf mevcudu 10-15 arasında değişmekte toplam 23 şubemiz vardır. Okulumuzda toplam 7 farklı alan vardır. Bunlar:

1-      Elektrik-Elektronik Tek. Alanı,

2-      Bilişim Tek. Alanı,

3-      Motorlu Araçlar Tek. Alanı,

4-      Makine Ve Tasarım Tek. Alanı,

5-      Metal Tek. Alanı,

6-      Yiyecek-İçecek Hiz. Alanı,

7-      Konaklama ve Seyahat Hiz. Alanından oluşmaktadır.

Okulumuza ait olmak üzere 100-120 yataklı uygulama otelimiz yapım aşamasındadır. Aynı zamanda diğer alanlarımıza ait atölyelerde aktif şekilde çalışmalar ve öğrenci uygulamalarına devam edilmektedir.

Her yıl ortalama 10 öğrencimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavından başarılı olarak önlisans programlarını kazanmaktadır. Şuan bir öğrencimiz mühendislik fakültesine devam etmektedir. Okulumuz bünyesinde akademik olarak DYK ve diğer kurslar devam etmektedir.

Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu köy, kasabalardan geldiği için okulumuz taşımalı eğitim kapsamında ve öğle arası öğrencilerimizin çoğunluğu okulumuza ait yemekhanede yemek yemektedir.

Okulumuz aynı zamanda MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi ) uygulamasına devam etmekte, okulumuz bünyesinde açık lise, ustalık-kalfalık eğitimlerinin yanı sıra okulumuz bünyesinde usta öğreticilik eğitimleri de verilmektedir.

Okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetler açısından ilçe içerisinde derecelere sahiptir. Örneğin; 18 Mart 2022 yılındaki programda göstermiş oldukları başarıdan dolayı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ödüllendirilerek Çanakkale-Bursa-İstanbul gezisi düzenlenerek başarılar karşılıksız kalmamıştır. Öğrencilerimizle beraber; Polonya (Erasmus Kapsamında), TEKNOFEST (Samsun 2022), Ordu (Aybastı), daha önceki yıllarda Çanakkale Gezisi, Trabzon (Karadeniz ) Gezisi, Tokat çevresi gezisi gibi bir çok gezi etkinlikleri yapılmaktadır. Hatta şuan 05-07 Mayıs arasında 6 öğretmen ve 21 öğrenci ile Ankara (Anıtkabir)- Nevşehir (Kapadokya)- Kayesi gezisi için yola çıkacağız…

Okulumuzda Bilişim Tek. Alanı başta olmak üzere okulumuzun diğer alanları ve tüm öğretmenler TUBİTAK 4006 fuarı ve TEKNOFEST dahil birçok yarışmaya katılım sağlamaktadır. Yarışmalar yanı sıra okulumuz öğrencileri ile piknik, iftar, fidan dikimi ve diğer sosyal projelerde de yer almaktayız.

Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 1 Psikolojik Danışman, 2 Tarih Öğretmeni, 3 İngilizce Öğretmeni, 5 TDE Öğretmeni, 1 DİKAB Öğretmeni, 2 Bilişim Tek. Alan Öğret. 1 Elektrik-Elektronik Tek Öğretmeni, 2 Makine Ve Tasarım Tek. Alanı Öğretmeni, 1 Metal Teknolojileri Alanı Öğretmeni, 1 Görsel Sanatlar Öğretmeni, 1 Felsefe Grubu Öğretmeni, 1 Biyoloji Öğretmeni, 1 Coğrafya Öğretmeni bulunmaktadır. Okulumuzda 2023 yılı öğretmen atamasındaki kontenjanlar dahilinde öğretmen açığımız bulunmaktadır.

Okulumuz Fiziki Özellikleri:

·         5 katlı ana bina (5. Kat Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Ana. Lisesi kullanmaktadır.)

·         2 Katlı binadan oluşan atölyeler

·         2 adet basketbol ve voleybol sahası

·         1 adet yemekhane

·         1 adet konferans salonu

·         1 adet Z Kütüphane

·         2 adet bilişim atölyesi

·         1 adet kodlama atölyesi

·         1 adet kantin

·         1 adet kapalı spor salonu

·         1 adet müzik sınıfı

·         Büyük okul bahçesi.

Daha fazla bilgi için iletişim adresinden ulaşınız.

(Haber: Okul rehberlik servisi.)

Ekm

2021 KASIM AYI için okulumuz Psikolojik Danışmanı Hakan İLRAN tarafından öğrencilerimize yönelik hazırlanan, YKS (TYT-AYT) konu ve soru dağılımlarını içeren dergimiz çıkmıştır.

Dergiye okulumuz internet sitesinden ve okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi'nden ulaşabilirsiniz.

Dergiye ulaşmak için tıklayın: