TOKAT / REŞADİYE - Reşadiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Reşadiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çamlıca Mahallesi Mimar Sinan Caddesi No1 Reşadiye/TOKAT
Vizyon
Milli Değerlerini evrensel değerlerle harmanlamış, kendine yeterli iyi insan yetiştirmenin yanında, dengi kurumlar içinde hep zirvede olan; çalışanların ve hizmet alan bütün birimlerinin memnun olduğu bir kurum haline gelmek.
Misyon
Reşadiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih eden çalışkan ve yetenekli öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştiren, tüm potansiyellerini kullanmalarına fırsat tanıyarak yüksek öğretim kurumlarına yönlendirip başarılı olmalarını sağlamaktır. Okulumuzun genel problemlerini çözen, öğrencilerine güvenli bir ortamda eğitim veren,çevreye duyarlı sosyal etkinliklerde aktif, başarıyı yakalamış bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Hibe desteği gören projelerimiz; 1-Web Tabanlı Yazılım Uygulamaları ve Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi (Proje No: 2010-1-TR1-LEO01-14332) 2-Benim de Adım Var, Okumak Benim de Hakkım (Proje No: TR08H2.01-02/383) 3-Mesleki Yabancı Dil Eğitimi (Proje No:462) 4-Küçük Esnaf ve Sanatkârların Hizmet Kalitesinin Artırılması ve Mesleki Yeterliliklerinin Sertifikalandırılması (Proje No: TR0305.02/LDI/065) 5-Toplam Kalite Yönetiminde 5-S Kuralının Okul ve Atölye Yönetimine Uygulanması (Proje No: TR/06/A/F/EX1-1448)
Öğretim Şekli :Tamgün
İlçe Merkezinde olduğu için ulaşım özel araçlarla yada yaya olarak sağlanıyor.
Öğrencimiz Taşımalı Eğitimden yararlanmaktadır.
İlçe Merkezinde
Okulumuz İl Merkezine 90 Km Uzaklıkta ve İlçe Merkezinde bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
2016 yılı İstiklal Marşını Güzel okuma yarışmasında ilçe birinciliği, Kros yarışmasında İlçe birinciliği, Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri.
Her yıl Tübütak 4006 fuar etkinliği yapılmaktadır.
Her yıl Uluslararası Robot Yarışmasına katılmaktayız.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2016 yılında 1 öğretmen ve 12 öğrencimiz, Proje kapsamında 3 hafata süre ile Polanya´ ya gitmiştir.